- Piwa Rzemieślnicze
- Zakąski
- Góralskie Śniadania
- Zupy
- Dania z Jagnięciny i Baraniny
- Pstrąg Górski
- Pstrąg Filety z Grilla
- Łosoś Filety Grillowane
- Dania Główne
- Dania z Grilla
- Domowe Sałatki Gaździny
- Naleśniki
- Dodatki
- Desery
- Napoje zimne
- Napoje gorące
- Zimowe Rozgrzanie
- Alkohole Regionalne
- Alkohole
- Drinki Alkoholowe
- Bezalkoholowe
100% NATURALNE
100% NIEPASTERYZOWANE
100% NIEFILTROWANE
100% BEZ KONSERWANTÓW
100% Z NASZYCH GÓR
"Górale już mają swój browar"
PILS, HELLES, MARCOWE, MIODOWE, PSZENICZNE, DUNKEL - CIEMNE, HELLES + DUNKEL
PILS
Najpopularniejsze piwo świata, jasny lager na styl bawarski, którego historia sięga 1842 r. o wyjątkowej, wyrazistej goryczce z zachowaniem "Bawarskiego Prawa Czystości" - Reinheitsgebot, czyli z użyciem tylko słodu, chmielu, wody i drożdży.
Zawartość ekstraktu 12,5% wag, alkohol 5,2%
DUNKEL - CIEMNY
Ciemny lager dolnej fermentacji w stylu Niemieckim. Smakosze ciemnych piw odnajdą w nim aromaty gorzkiej czekolady, karmelu oraz ciemnego pieczywa
HELLES
Jasne typowo wiedeńskie piwo typu Lager, o wyjątkowo łagodnym smaku.
Podstawowa brzeczka wynosi 12,0o zawartość alkoholu 4,7%
MARCOWE
Znane jako Marzen , od 1842 stało się typowo wiedeńskim piwem, słynnym z czerwonawego koloru. Do dzisiaj to piwo jest znane na świecie jako Vienna-Red słynne z tego , że wyjątkowo upodobały sobie je kobiety.
Podstawowa brzeczka wynosi 12,5o
MIODOWE
W wielkim skrócie można je określić jako piwo marcowe z dodatkiem miodu gryczanego. To właśnie miodowe składniki nadają
szlachetnej goryczce oryginalnego, lekko słodkawego smaku i barwy królewskiego bursztynu.
PSZENICZNE
Warzone według staro bawarskiej receptury z mieszanki słodu pszennego, oraz jęczmiennego w procesie podwójnej dekokcji. Szczególną tajemnicą w piwie pszenicznym są drożdże górnej fermentacji, przez co piwo jest naturalnie mętne.
Lamb lust: lamb shank and in gravy sprinkled
Leg of mutton in its own sauce served with highlanders dumplings
Mutton stewed in its own sauce, based on vegetables
"Cauldron Mutton” stew served with regional dumplings
Grilled mutton shashlik (time for dish 25 min)
Mountain sauerkraut stew cooked on mutton stock
Stewed mutton in mushroom sauce with potato dumplings
Grilled trout in honey-mustard sauce
Grilled trout in herb-potato-champignon pastry
Trout - grilled fillet with garlic butter
Trout-grilled fillet in honey–mustard sauce
Trout - grilled fillet with almonds and honey
Trout - grilled fillet in mushroom-herb potatoes pastry
Salmon - grilled fillet with garlic butter
Salmon - grilled fillet with honey-mustard sauce
Salmon - grilled fillet with almonds and honey
Salmon - grilled fillet in mushroom-potato-herb pastry
Pork chop in ”highlander way" with cheese and garlic butter
Pork chop in „gipsy way" with onion and bacon
Stewed beef in horseradish and smoked ewe’s milk cheese sauce with baked potatoes
Crunchy pieces of chicken with mushrooms from the Chochołowska Valley in cream-chanterelle sauce
Roasted chicken breast with spinach and cheese
Homemade Hot apple pie with ice cream and whipped cream
Fruit Tart, ice cream and whipped cream
Fruit cocktail: strawberry, raspberry or blueberry
Iced chocolate with ice cream and whipped cream
Iced coffee with ice cream and whipped cream
Ice cream dessert (3 scoops) with whipped cream and chocolate topping